Misstagen

Låt er inte luras

Att finna samma vara till ett mycket lägre pris kan göra oss lätt förbannade. När det är reor så är det vanligt att endast stirra sig blind på hur många procent som varan är nedsatt med. Gör inte den missen. Låter det ursprungliga priset innan Black Friday rean lite väl högt? Då är det förmodligen också spetsat en aning. Att locka med 50% rabatt på någonting som kostat 1000 kronor är bra, men ännu mer lockade till att handla blir vi om ordinarie priset var 1500 kronor och nu är realiserad med 70%. Slutpriset för de båda exemplen blir skapligt lika. Men visst låter exempel nummer två så mycket bättre? Det gör att handlarna tyvärr ibland faller för att ta till detta klassiska knep.

Hur kan vi minimera riskerna att bli lurade på Black Friday 2018? Genom att jämföra mellan olika återförsäljare och låta köpprocessen ta några minuter extra är en bra start. Ett stressat köp är ett beslut som riskerar att inte bli så förträffligt som vi kan önska, när det handlar om slutpriset vi betalar. Tjänster som pricerunner med flera är ett första steg som är bra att använda för att få en snabb överblick över priser och dess historia. Tänk dock på att långt ifrån alla butiker är anslutna till de olika tjänsterna. Så vet ni med er vilka butiker som säljer varan i fråga så försök hinna med och surfa in där.

Stora differenser på Black Friday

Att priser kan skilja mycket är inget nyhet. Extra viktigt kan det vara att surfa runt på Black Friday då vissa återförsäljare rear rejält, medans andra väljer en oerhört blygsam rea. Alltså desto större grund att jämföra ordentligt en dag som denna. Handlar det om de stora butikerna så är oftast deras prissättningar skapligt prispressade. Butiker som Netonnet och Mediamarkt är kända för att vara ledande. Konklusionen blir att vara mer noggrann ju mindre butik det handlar om. Onlinehandeln växer så det knackar vilket gör att butikerna att välja bland ökar för oss konsumenter. Detsamma gäller antal butiker som vill vara med och dra nytta av den shoppinghysteriska dagen Black Friday. Sidor likt denna försöker guida er rätt och en heltäckande sajt värt att besöka är theblackfriday.se som tipsar om över 100 butiker som deltar i rean. Den sajten har även mycket matnyttigt när det kommer till planering och vad mer det kan vara värt att tänka på inför den stora shoppingfesten.

Rea överallt

Mer eller mindre alla lite större onlinehandlare kommer erbjuda fina rabatter under Black Week 2018. Det innebär att stora procenttecken men lockelser finns överallt. Att shoppa för shoppandes skull är sällan en välinvesterad slant. Att slå till på de där extra tröjorna som egentligen inte är så fina men ack så billiga är lätt hänt. Köpet kommer många gånger resultera i någon eller några användningar innan plaggen läggs in långt in i garderoben. Ett tips vi brukar ge är att tänkta på vad kostnaden blir per gång. Är priset 400 kronor och ni bär den två gånger så är ju trots allt inte plagget så billigt eller hur? Då är det betydligt fördelaktigare att slå till på någonting som verkligen önskas, och kommer bli välanvänt.

Sätt tydliga gränser och låt köpet ta några extra minuter så är mycket vunnet.

Skriv en lista några dagar innan Black Friday vad som är prioriterat att finna på rean. Ännu ett tips är att budgetera för hur mycket pengar som får spenderas under dagen. Att betala med faktura längre fram i tiden kan kännas lockade men kan vara förödande för kommande tillfällen som kräver ekonomi.